Deja in trend, din ce in ce mai multi cumparatori isi doresc sa-si amenajeze baia sau si bucataria cu gresie hexagonala. Acest tip de aranjament este un stil practic de a delimita vizual bucataria de restul incaperii, mai ales in cazul spatiilor open-space.

Geometria gresiei cu cea a parchetului creaza un joc interesant ce aduce mai mult dinamism incaperii, ne referim aici si de nuante, cat si de textura. Gresia hexagonala arata bine nu doar ca pardoseala in bucatarie si baie, ci si in living, pe jos sau pe pereti, dar despre formele geometrice la moda, o sa vorbim intr-un alt articol.

Paleta bogata de nuante si modele, va ofera posibilitatea sa integrati cu usurinta acest tip de gresie in orice incapere, mai ales daca aveti deja parchetul aplicat. In functie de nuanta si modelul acestuia va puteti alege si gresia, simpla sau cu model.

Pentru a crea efectul dorit si pentru a nu exista o discrepanta la trecerea dintre gresie si parchet, este nevoie de multa migala si atentie. Efectul final va merita efortul.

In primul rand, trebuie calculate cu precizie grosimea parchetului si a gresiei, ca la final ambele sa aiba aceeasi inaltime. Luati in calcul si cantitatea de adeziv pe care urmeaza sa o folositi pe suprafata fiecarui produs in parte, iar suprafetele unde urmeaza sa fie montate trebuie sa fie pregatite in consecinta.

In al doilea rand trebuie sa stim ca lemnul se comprima in conditii de mediu uscat si se dilata in mediul umed, de aceea algerile in ceea ce priveste parchetul si gresia trebuie facute cu grija.

Click pentru tutorial

Suntem obisnuiti ca peste imbinarea parchetului si a gresiei sa punem un prag sau o imbinare metalica, este adevarat ca acestea mascheaza unele defecte si fixeaza mai bine parchetul, dar in acelasi timp strica efectul decorativ.

Alaturarea lemnului cu materiale precum, gresia, sau alte pietre, nu este ceva nou, dar din ce in ce mai multi cumparaturi au ales aceast decor. De-a lungul anilor a devenit un aranjament des intalnit si in baruri, restaurante sau in hoteluri.

Va punem la dispozitie o gama larga de tipuri de parchet in nuante diferite, iar in ceea ce priveste modelele de gresie, pe langa cele deja disponibile pe site, va asteptam in showroom sa vedeti si mosterele de care dispunem.