Planuiti renovarea casei in acest an? In loc sa implementati vechile idei, luati in considerare noile optiuni de materiale. De exemplu pentru partea de pardoseli avem cateva noutati de care trebuie sa stiti neaparat.

  •        Parchet din esenta tare. Acesta este realizat din bucati de lemn masiv arenjate sub forma de modele geometrice, sau sub forma de alte modele unice. Este un tip de parchet ce revine la moda, proprietarii isi doresc sa atraga atentia asupra unui parchet din lemn rezistent si bogat. Daca optati pentru acest tip de parchet, indicat ar fi sa nu-l acoperiti cu o mocheta sau covor, culoarea lui naturala va atrage privirile si va aduce un plus in orice incapere.

  •        Parchet din placi mari. Un alt trend in acest an este parchetul format din placi mari si foarte mari. Culoarea naturala a lemnului si textura sa plina de viata sunt perfecte atat pentru casa de vacanta, dar si pentru casa de unde locuiti, oferind un aspect autentic.

  • Parchet gri. O data cu trecerea timpului, parchetul gri din lemn de esenta moale a devenit un produs comun si din ce in ce mai cautat. Desi nu aduce nimic din pardoseala traditionala din lemn natural, parchetul gri ofera un aspect unic, curat si poate integra cu succes In casele moderne, minimaliste.

  •        Parchet din bambus. Cand te gandesti la parchetul din bambus, te gandesti la calitate. Fiind un produs natural, placile de bambus presate ofera un aspect proaspat si luminos. Atentie insa la achizitionare, inainte de montare dezumidificati corect pacile, in cazul in care este nevoie.

  •        Luxury Vinyl Tiles, LVT. Luxury Vinyl Tiles in traducere placi din vinil de lux, cum ii spune si denumirea sunt placi din vinil, de cea mai buna calitate, iar modelele pot imita parchetul din lemn natura, sau pardoseala din piatra. Este un concept nou care isi face usor, usor prenta si pe piata romaneasca. Pentru ca sunt multe de spuse despre luxury vinyl tiles sau prescurtat lvt, vom reveni cu un articol complet despre acest produs.

  •        Mocheta. O alta optiune, mai putin costisitoare si care sa nu va dea atatea batai de cap este alegerea unei machete. In functie de ce aveti nevoie sau va doriti, puteti alege mocheta cu fir scurt, mai rigida, sau mocheta cu fir lung. In plus, daca nu sunteti fan tendinte, va puteti alege ce culoare sau model doriti, paleta fiind bogata.

  •        Linoleum. O varianta mai putin costisitoare, dar practica  este covorul pvc. Printre sute de nuante si modele, puteti alege varianta care seamana cel mai mult cu lemnul. Fiind destul de accesibila ca pretsi bogata in varietatea modelelor, face ca linoleum sa devina o tendinta tot mai frecventa in alegerea unei pardoseli pentru propria casa.

  •        Mocheta dale. Ca tot am precizat de clasica mocheta, producatorii au creat si dale de mocheta sa va usureze munca atunci cand o aplicati si sa va puteti crea designul dorit. Combinati diferite culori, texture, modele pentru a crea un nou design. Nu este de mirare ca acest tip de mocheta este o alternativa mult mai buna a covorului traditional.

  •      Parchet din lemn masiv cu dimensiuni variabile. Alegerea unei pardoseli compuse din placi cu latime viariabile confera podelei un aspect unic si proaspat. Acest stil revine din casele istorice, in vremuri in care pentru constructia parchetului se folosea fiecare parte a copacului.

  •    Parchet negru. Se pare ca tendintele acestui an, pe langa textura, fac referire si la culoare. Pe langa nuantele precizate deja, isi mai face loc si parchetul negru. Acesta ofera un aspect bogat si solid. Atentie insa, la pereti, acestia trebuia sa fie in culori deschise, iar lumina abundenta este un factor important. Astfel, o camera luminoasa, cu parchet negru cu siguranta va crea o atmosfera unica prin simplitate si prin jocul de lumini.

 

Ca de fiecare data, dorim sa va ajutam si va punem la dispozitie o gama completa pentru amenjarile dumneavoastra. Va puteti alege din sutele de modele pentru parchet, mocheta, linoleum ceea ce vi se potriveste cel mai bine.

Poze: Pinterest